SSC GD Exam Analysis 17 Nov 2021 [Shift 2], SSC GD Answer key

Join WhatsApp GroupJoin Now
Join Telegram GroupJoin Now
5/5 - (1 vote)

SSC GD Exam Analysis 2021: The SSC GD Constable was held on 17 November 2021 Shift 2 Conducted by the staff selection commission. So, here we bring to you the detailed SSC GD Exam Analysis 2021, with the help of the Examzy Expert team. SSC GD Exam Analysis 2021 has also been provided in the article below.

SSC GD 2021 Exam Analysis: Check difficulty level, number of good attempts  here | Education News

SSC GD Exam Analysis 2021, 17th November, Shift-2 :
The SSC GD Constable Exam Analysis is very detailed as it contains the SSC GD Exam Review, Exam Pattern, Exam Analysis, Overall good attempts, and the difficulty level of the SSC GD Exam 2021.

Telegram Join

SSC GD Exam Analysis 2nd Shift: SSC GD Exam is being conducted by the Staff Selection Commission of India to recruit candidates for the General Duty post of Constables (GD) in BSF, CISF, ITBP, CRPF, and Rifleman in AR. Staff Selection Commission will be conducting SSC GD Exam 2021 in 3 shifts. In this article, we are providing you the SSC GD Exam Analysis for the second Shift which is been conducted today i.e. 17th November 2021. All the three-shift analysis has been taken and provided to you. According to the 3 shifts conducted by SSC today the level of the examination was easy-moderate. The SSC GD exam is scheduled to be held from 16th November 2021 to 15th December 2021.

In this article, we are providing you with a detailed analysis of the SSC GD Previous Year exam. This will help the candidates to get an idea about this year’s paper pattern and exam analysis. The candidates who will be appearing for the next shifts must go through this and get the proper knowledge of questions asked in the exam.

SSC GD Exam Analysis 17 Nov 2021 [Shift 1]Click Here
SSC GD Exam Analysis 17 Nov 2021 [Shift 3]Click Here

SSC GD Constable Exam Analysis 2021, Exam Pattern

PartsName of DisciplinesQuestionsMarksDuration
Part-AGeneral Intelligence and reasoning2525
Part-BGeneral Awareness and General Knowledge252590 Minutes
Part-CElementary Mathematics2525
Part-DEnglish/Hindi2525
Total100100

SSC GD Exam Analysis 2021

Sr. no.Subject Good AttemptsDifficulty Level
1.General Intelligence & Reasoning22-23Easy
2.General Knowledge & General Awareness18-19Moderate
3.Elementary Mathematics16-17Moderate
4.English/ Hindi21-22Easy
Overall75-78Easy to Moderate

SSC GD 17th November Shift 2 Exam Analysis
The detailed section-wise previous year analysis has been provided here. This will help candidates to get knowledge about the exam pattern and question pattern asked.

General Intelligence and reasoning
This is very scoring section contains 25 questions for 25 marks. We are providing a detailed analysis of this section from the SSC GD exam pattern. Students can have a fair idea of what SSC had been up to in terms of these questions for the next shift.

Complete the series: 65,21, 11, 32, 123 ?

TopicNo of Questions Asked in SSC GD Constable Exam
Coding-Decoding2
Statement Conclusion3
Missing Term1
Venn Diagram2
Syllogism1
Paper Folding1
Odd one out2
Mathematics Operation1
Analogy2
Series3
Sequence3
Puzzle ( Linear Sitting Arrangement)2
Mirror Image1
Hidden Figure1
Complete Figure2
Total25

English /Hindi Language
This section contains 25 questions for 25 marks. This gives you the opportunity to score more. We are providing a detailed analysis of this section from the exam. Here we are updating the questions asked in the Hindi Section, will update soon from the English Section also.

In Hindi, most of the questions were asked from incorrect to correct questions.

TopicNo of Questions Asked In SSC GD Constable Exam
Fill In The Blanks3
Narration
Sentence Improvement3
Error Detection3
Idioms & Phrases3
Synonym4
Antonym2
One word substitution2
Comprehension5
Spelling check2
Cloze test
Total25

SSC GD Exam Analysis: 17th November Shift 1

General Awareness and General Knowledge
This is the most scoring topic in less time as candidates no need to do any calculation or anything, The questions asked are based on General knowledge and general awareness. The below table will give an idea about the questions asked in the SSC GD examination.

Q1. Who is the present CEO of yes bank
ANS: Prashant Kumar

Rana Kapoor, Founder, Managing Director & CEO, YES BANK received the ‘Entrepreneurial Banker of the Decade’ award from the Bombay Management Association today.

Q2. 76 article is related to
Ans: Article 76 of the constitution mentions that he/she is the highest law officer of India.

Q3. Niraj chopda is related to
Ans: Indian track and field athlete who competes in the javelin throw. and his Ror Chaudhary of panipat Haryana .

Q4. Where is Pola Festival celebrated in India?
Ans: Pola is a festival of the state of Maharashtra and Chhattisgarh which celebrated by the farmers by the worship of the bull.

Q5. 15 , 45 , 75 , 105 , ?
Ans: 135

Q6. ‘Raider’ is associated with which sport?
Ans: Kabaddi

Q7. Nephrologist related to ‘ kidney ‘ then cardiologist related to ……..
Ans: Cardiology – The study of the heart and its function in health and disease.

Q8. CAD : FDG :: XZW
Ans: ACZ

Q9. Which longest river flows through the thar desert in india
Ans: Luni River, also called Luni, river in Rajasthan state, western India.

Luni River. The Luni is the largest river in the Thar Desert of northwest India. It originates in the Pushkar valley of the Aravalli Range, near Ajmer, passes through the southeastern portion of the Thar Desert, and ends in the marshy lands of Rann of Kutch in Gujarat, after travelling a distance of 495 km (308 mi).

Q10. Which temple is located in Mangalore related to lord Shiva ?
Ans: Kadri Manjunath Temple

Q11. The women judge who is appointed to supreme court of India recently ?
Ans: The three women – Justice Hima Kohli, Justice Bela M Trivedi and Justice BV Nagarathna – were sworn in on 1 September.

Q12. Which Disease causes deficiency of hemoglobin
Ans: Anemia is a blood disorder that occurs when there is not enough hemoglobin in a person’s blood. When a person develops anemia, he or she is said to be “anemic.” There are several different types of anemia.

Q13. Where did the Olympic Games take place in 1984?
Ans: Los Angeles 1984
Los Angeles 1984 Olympic Games, athletic festival held in Los Angeles that took place July 28–Aug. 12, 1984. The Los Angeles Games were the 20th occurrence of the modern Olympic Games.

Q14. Who has been elected as the Speaker of the Bihar Assembly?

Ans: Vijay Kumar Sinha, BJP since 24 November 2020

Q15. Who is awarded ICC ODI Cricketer of the Year 2020?

Ans: Virat Kohli

Q16. Pongal is related to which state?
Ans: Tamil Nadu

Q17. Harela Mahotsava is celebrated in which state of India?
Ans: Harela is a Hindu festival celebrated in the Indian state of Uttarakhand and in some regions of Himachal Pradesh

Q18. Plasi war was held in which year?
Ans: 23 June 1757

Q19. Who is the payment partner of WhatsApp?
Ans: Payments through WhatsApp were introduced to a million users under a partnership with ICICI Bank. On February 7, 2020, the messaging app received NPCI’s approval to roll out its digital payment service in a phased manner.

TopicNo of Questions Asked in SSC GD Constable Exam
History3
Geography4
Polity3
Economics
Science5
Current Affairs6
Static GK4
Total25

Elementary Mathematics
The section contains 25 questions for 25 marks. The candidates must go through the analysis provided below so that they can get an idea about the pattern of questions asked. The questions asked from the Profit and loss were more. The questions asked are:

  • A+B=10 days, B+C= 12 days, C+D= 15 days, Find A+B+C , 6:5:4, 2 (A+B+C)=15, A+B+C =15/2, 60/15= 8
  • Time and work= S and G do in 8 hrs, A does in 12 hrs, 24/5= 4 4/5
  • the fractional value of 112.5+100=9/8
TopicNo of Questions Asked in SSC GD Constable Exam
SI/ CI3
Profit/Loss2
Mensuration1
Geometry
Algebra
Ratio & Proportion4
Percentage3
Number System1
Time and Work2
Simplification1
Time, Speed, and Distance2
Average2
DI3
Total25

Q. When can I check the SSC GD Exam Analysis 2021 for 17th November, Shift- 2?

Ans. The candidates can check the SSC GD Exam Analysis for 17th November shift 2 by 01:00 PM.

Q. What was the SSC GD Exam 2021 Difficulty level for shift 2?

Ans. SSC GD Exam 2021 was easy to moderate for 17th Nov Shift 2.

Q. What were the overall good attempts in SSC GD Exam 2021?

Ans. The SSC GD overall good attempts are 74-82

Q. How many questions will be asked in total in the SSC GD Constable exam?

Ans. There will be a total of 100 questions asked in the SSC GD Constable Exam 2021.

Q. Do we have any negative marking in the SSC GD Constable exam 2021?

Ans. Yes, there will be negative marking of 0.25 marks in ssc gd constable exam 2021.

Join Telegram ChannelJoin Now
Join WhatsApp GroupJoin Now

1 thought on “SSC GD Exam Analysis 17 Nov 2021 [Shift 2], SSC GD Answer key”

  1. This will help candidates to get knowledge about the exam pattern and question pattern asked. SSC GD Exam Analysis: 16th Nov 2021 [Shift 1]: Watch Now General Intelligence and reasoning This is very scoring section contains 25 questions for 25 marks.

    Reply

Leave a Comment

error: Content is protected !!