UP Aided Junior High School Teacher Exam Answer Key (English Language) – 17-10-2021

Join WhatsApp GroupJoin Now
Join Telegram GroupJoin Now
Rate this post

उत्तर प्रदेश – बेसिक शिक्षा बोर्ड (Basic Education Board, Uttar Pradesh) द्वारा सहायक शिक्षक (Assistant Teacher) का exam 17 October 2021 को को first shift में आयोजित किया गया। UP Aided Junior High School Assistant Teacher Exam Answer Key यहाँ उपलब्ध है।


Exam – UP Aided Junior High School Assistant Teacher Exam Answer Key
Subject – English Langauge
Date of Exam – 17 / October / 2021
Official Site – updeled.gov.in


UP Aided Junior High School Teacher Exam (G.S, Mathematics, & Science) Answer Key – 17 October 2017Click Here
UP Aided Junior High School Teacher Exam Answer Key (Hindi Language) – 17 October 2017Click Here

UP Aided Junior High School Teacher Exam Answer Key – English Language


Q51. Insert the correct article in the sentence below: “There’s a woman from the bank on phone,
(1) the
(2) an
(3) a
(4) None of these
Answer: (1)

Q52. Which sentence is most likely to follow the sentence ? “Don’t wait for me.’
(1) I may have been a few minutes late.
(2) I might have been a few minutes late.
(3) I might been a few minutes late.
(4) I might be a few minutes late.
Answer: (4)

Q53. Fill in the blank with the correct option: ‘Are you likely visiting Greece again this summer?’
(1) for
(2) to been
(3) to be
(4) to
Answer: (3)

Q54. Which of the following sentences is correct?
(1) Banks lends money to make a profit.
(2) Banks lend money to make a profit.
(3) Bank lend money to make a profit.
(4) Bank lended money to make a profit.
Answer: (2)

Q55. Which of the following sentences is correct?
(1) The police are talking to a number of people.
(2) The police is talking to a number of people.
(3) The police won’t talking to a number of people.
(4) The police talking to a number of people,
Answer: (4)

Q56. Paradise Lost is written in
(1) Heroic Couplet
(2) Iambic Pentameter
(3) Terza rima
(4) Blank verse
Answer: (4)

Q57. Novum Organum (1620) was written by
(1) George Peele
(2) Francis Bacon
(3) Edmund Spencer
(4) Chaucer
Answer: (2)

Q58. The poems “An Evening Walk” and “Descriptive Sketches are composed by
(1) Keats
(2) Wordsworth
(3) Tennyson
(4) W. B. Yeats
Answer: (2)

Q59. Which of the following poems of Coleridge is an unfinished fragment?
(1) “France : An Ode”
(2) “Frost at Midnight”
(3) “Remorse”
(4) “Kubla Khan”
Answer: (4)

Q60. The Witch of Atlas was written by
(1) Shelley
(2) Shakespeare
(3) Pope
(4) Sidney
Answer: (1)

Q61. Correct the following sentence:
‘The whole India knows me.’
(1) Whole of country knows me.
(2) The whole of India knows me.
(3) The India knows me.
(4) My India knows me.
Answer: (2)

Q62. Choose the correct prefix to ‘adventure’.
(1) mal
(2) -mis
(3) dis
(4) pre
Answer: (2)

Q63. Turn the following simple sentence into a complex one: ‘I knew a man. He believed in God.’
(1) I knew a man of belief.
(2) I knew a man which believed in God.
(3) I knew a man who believed in God.
(4) I knew a man with godly instincts.
Answer: (3)

Q64. Give the synonym of the verb ‘desert’.
(1) own
(2) possess
(3) leave
(4) support
Answer: (3)

Q65. Supply the correct preposition in the blank: ‘
I have eaten nothing____________ yesterday.
(1) since
(2) till
(3) for
(4) to
Answer: (1)

Q66. Which of the following is not in the simple present tense?
(1) I used to go for a swim everyday.
(2) Hydrogen is the lightest element.
(3) Two and three make five.
(4) Basmati rice has a sweet flavour.
Answer: (1)

Q67. Which of the following is not a verb?
(1) regard
(2) convey
(3) reject
(4) purpose
Answer: (4)

Q68. Which of the following is not a noun?
(1) project
(2) wisdom
(3) caution
(4) catchy
Answer: (4)

Q69. The subject that G. B. Shaw tackled in Mrs. Warren’s Profession was
(1) love’s true nature
(2) justice
(3) prostitution
(4) flaws in education
Answer: (3)

Q70. The French Revolution continued to resurface in later literary works such as
(1) Silas Marner
(2) Tess of the D’Ubervilles
(3) Vanity Fair
(4) A Tale of Two Cities
Answer: (4)


Join Telegram ChannelJoin Now
Join WhatsApp GroupJoin Now

Leave a Comment

error: Content is protected !!